Általános tudnivalók



A téma is sokszor szabadon választható.

Egy-két általános tudnivaló azoknak, akik még nem próbálkoztak fotópályázaton. Ha szeretsz fotózni, van néhány jó képed, és kíváncsi vagy, mit szólnának hozzá a szakemberek, mindenképp próbáld ki magad egy pályázaton. Különösen akkor, ha szeretsz nyerni! Nem ritka, hogy a legjobban szereplő pályázók tárgynyereményre számíthatnak.

Fotópályázatokat nemcsak profi fotósoknak, de amatőröknek is hirdetnek. Nem kell hivatásos fotósnak lenned, nem kell profi felszereléssel vagy stúdióval rendelkezned, a legtöbb fotópályázaton éppen a hozzád hasonló, lelkes amatőröket keresik!

Alig van olyan pályázat, ahol elvárás, hogy profi géped legyen. Sőt, vannak pályázatok mobiltelefonnal készült képekre is. A kiírásban érdemes erről tájékozódni.

A beküldési határidőt mindenképp be kell tartani. Ha beérkezési határidőt írnak, akkor addig a napig be kell érkeznie a képeknek. Előfordul, hogy megadott napokon személyesen kell bevinni a fotókat.

A kiválasztott fényképekből legtöbbször kiállítás nyílik, vagy online mutatják be őket. Sok helyen le kell mondani a szerzői jogokról, hogy a kiíró szabadon felhasználhassa a fotókat. Minden pályázatnál van részletes kiírás, nagyon fontos, hogy figyelmesen elolvasd!


Fotópályázat 2013
Fotópályázat 2014
Fotópályázat 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése